maanantai 30. marraskuuta 2009

man in the mirror

Haluatko tietää, miltä muodikkaat pojat näyttävät ensi vuonna? Jos oot mies tai hiiri niin tässä pari muotivinkkiä, joilla saa tytöt muutumaan vahaksi käsissä ensi kesänä tai miksei jo aiemminkin. Jos olet seurusteleva naishenkilö, niin nämä ovat vinkkejä siihen, miten sinun tulee pakottaa miehesi pukeutumaan vuonna 2k10.

Vaihtoehtoja on kaksi.


Joensuu 1685
Miehen vaatekaapista tulee löytyä iso vaaleansininen farkkupusero. Oikeaa farkkukangasta sen ei tarvitse olla, ja parempi onkin, jos ei olekaan vaan pelkkä farkkukuosi passaa vallan mainiosti. Fashitionissa oltiin sikäli tässäkin asiassa taas muodin edelläkävijöitä, että kuvaukseen sopiva farkkupaita löytyi jo aiemmin syksyllä Forssasta, ja myös Elina on puhunut aiheesta aiemmin.

IMG_9616

Jos ei farkunväri kuontalollesi sovi voit aina jäljitellä John Lennonin ja muiden ituhippien tyyliä, ja sotkea mukaan vielä mahdollisimman ristiriitaisesti skinhead-pukeutumista. Vaaleat runopoikapaidat, rukousnauhat, pitkät hiukset, ristit kaulassa (Antti Asplund ei käy), pyöreät (feikki)silmälasit korostuvat erinomaisesti mustien maihinnousukenkien ja tiukkojen pillifarkkujen kanssa.

Joensuu 1685


Älä pelkää jäljitellä valtavirtaisestikaan tunnettujen ikonien tyyliä. Miksi tyytyisisit imagonrakentamisessasi viittaamaan vain indie rock-tähtiin tai katumuotisivustoihin? Voit ihan huoletta astua vähän isompiinkin saappaisiin hakemalla ajatonta inspiraatiota esimerkiksi Jeesukselta tai Buddhalta


(sori Mira että kysymättä postaustasi sotken, oli pakko lisätä tämä Maijan kommentoima kuva tähän vielä kun oli niiin osuva t.Elina)

Jos haluaa olla oikein uskalias voi kokeilla esimerkiksi punaista farkkukuosia tai yrittää em. kaavan mukaisesti sotkea muita musiikkijohdannaisia pukeutumistyylejä.

Joensuu 1685

Malleina ihanat Joensuu 1685:n Joensuut, joiden voi ennustaa olevan taas ensi vuoden muodikkain juttu ja NME jatkaa bändin kehumista ja sittenpä vasta onkin syytä totella yllämainittuja ohjeita.

Loppuun olisin laittanut Beckin videon, sillä siinä vasta mies joka on aina tyylikäs, mutta eipä ollu upottaminen sallittua ja tyylikkäät Klaxonsitkin on Universalilla ja Princeltä ei löytynyt aiheeseen sopivia videoita niin tässäpä sitten neljäs miestyyli-ikoni:

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Diskolauantai

Helsingissä on lauantaidisko, mutta meillä täällä Tampereella vietetään usein kokonaisvaltaisia diskolauantaita.

Elina
O-ou, Elinalla oli päällä American apparellia (alt bingo?), Halpaa & Mautonta ja äidin vanhaa mutta (niiiii-in hyvää) kenkää.

Mira
Miralla oli päällä hattu, paita, rannekello, farkut ja kengät.

Mira ja Maija
Aina ei ole kivaa olla tunnettu Internet-hahmo ja olla koko ajan kuvattavana...

Pikkujoulut
Nyt pikkujoulusesongilla kannattaa ottaa ilmaisista tarjottavista kaikki irti.

OOJ

Jesse ja tytöt
Hang the Dj! kiinnostaa bilekansaa ja myi Klubin tälläkin kertaa loppuun jeejee

Jesse
Mitä ruutu tekee ihmiselle pt. 3 : *HEDELMÄPELIÄ*. Kaverimme Jesse oli päättänyt bailata oikein olan eikun ruudun takaa ja otti muodin aallonharjalle matkaevääksi mandariinin/satsuman/klementiinin ja yhdisti samaan asukokonaisuuteen peräti kolmea hypettämäämme elementtiä: eläinpaidan, ruutua ja farkkuakin! Huomaa myös viikset ja parta, can't fail.

Elina
Loppuillasta näkymät saattavat joskus ovat tällaisia...

Mira
...mutta tällä kertaa Mira viihtyi tanssilattialla vain vesilasi kourassa.

Elina
...tämän kuvan ottohetkellä taustalla soi the cure tai vampire weekend, ken tietää?

torstai 26. marraskuuta 2009

Myrsky tyynen edellä

Kaikkihan varmasti jo tietää, että huomenna on Älä osta mitään -päivä. Minäkin tiedostin sen ja kävin tänään shoppailemassa enemmän kuin yleensä koko kuukauden aikana. Vaikka päivän tarkoituksena taitais kuitenkin olla turhien ostosten kyseenalaistaminen.... Huomisen puolella pärähtää myös blogiin jotain suurta, aiheeseen liittyvää...

Tänään on ollut varastoon ostamisen lisäksi suuri aikaansaamisen ja innovatiivisuuden päivä. Bloggaan nyt, koska on pakko pitää pieni tauko remontti- ja sisustushommista. Olen siirrellyt kirjahyllyjä, sohvaa, sänkyä ym. kengissä, joissa on 12 senttiä pidentävät korot, harjoitellakseni. En oikeastaan koskaan käyttänyt korkokenkiä. Ellei laskea niitä Spice Girls -aikoja, jolloin jalassa oli aina paksupohjaiset kengät. Silloin ajattelin etten voi ikinä kävellä 'normaaleilla' kengillä.

Valkoiset korkkarit
Tässä ne ovat. 15 euroa Mekasta.

Koska kenkien väri sai minut epävarmemmaksi kuin korkeat korot, oli pakko ostaa myös samanvärinen laukku.
Valkoinen laukku
Tästä ei oikein kokoa hahmota, mutta sisässä on toinen ylläolevista kengistä.

Kaupasta lähtöä tehdessäni bongasin vielä buutsit, joita olen pitkään kaivannut elämääni. Ennen niitä spaissariaikoja mulla oli aina jalassa nahkaiset buutsit...
Bootsit
... jonkinlainen juurille palaamisen päivä siis myös.

Tulevaan ostamattomuuskoitokseen kävin valmistautumassa Stockmannin exclusive-asiakaspäivillä näin:
Vegaanihommat

Ja koska shoppailu on tunnetusti raskasta puuhaa, alkoi nälkä kurnia ja suuntasin hakemaan vegaanista mättöä Wok wokista. Siellä törmäsin kahteen viime sunnuntaina BB-talosta häädettyyn nuoreen asukkaaseen. Siihen liittyi myös eräs yliluonnollinen kokemus, jonka säästän suljetulle livejournalilleni pahimpien naurujen ehkäisemiseksi.
Wok Wok

Viime päivinä on ollut tosi vahva Ceebrolistics-fiilis. Huomenna oiskin muuan Michael Black Electron keikka Vastavirta-klubilla. Saas nähdä, voinko sen verran olla äommailematta että pääsylipun verran käyttäisin rahojani.

tiistai 24. marraskuuta 2009

Tulossa: burn-out ja vatsahaava

Eilen elämä oli yhtä helvettiä. Tänään asiat tuntuvat jo hieman helpommilta, mutta olen aivan varmasti vielä jonkinasteisessa kiirastulessa käristymässä.

Koulu stressaa. Tutkimustutkimustutkimus, analyysi, tulkinta, johtopäätökset, aineiston erittely, luokittelu, seminaariesitys, opponointi, kirjatentit, luentotentit, luentopäiväkirjat, ryhmätyöt, harjoitustyöt jne.  Tekemistä on niin paljon etten edes luennoille ehdi (töistä puhumattakaan) ja tätä kautta olen ikuisessa oravanpyörässä.

No en ikuisessa, huomenna asiat helpottuvat hetkeksi (perjantaihin asti). Huomenna sänkyäni ei enää peitä paperimeri, ei tarvitse minun enään uiskennella papereiden seassa.

Koulu imee persettä aka School suxxx ass

Onko sellaista koulua, joka ei vaadi opiskelijaltaan jatkuvia burn-outin helvetissä loppuunpalamiseen johdattelevia ponnisteluja? Jos on, vinkatkaa.

Niin, kouluun asti en tosin ole viime päivinä ehtinyt. Olen kotoa käsin opiskellut. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettenkö huoliteltu ja edustava olisi ollut näinä ankeina päivinäkin.

Kotikoulu-look

  • Pipo joltain kirpparilta, 2e ehkä
  • Lasit jostain kiinakaupasta Milanosta, 5 e eikä ne kyllä näytä oranssi- tai keltalinssisiltä missään muualla kuin tässä kuvassa
  • Villapaita, UFF 2e
  • Kivipestyt farkkuhaaremihousut, Bershka 39,95e oikeesti mutta epähuomiossa sainkin hintaan 14,95e enkä mennyt valittamaan koska budjettini olisi ollut pyöreä nolla loppukuuksi tuon ostoksen jälkeen. Sain ostettuu sit ruokaa.
  • Vanhan koulun lenkkarit Tukholmasta second hand -liikkeestä 100 kr
Taas päden hyvillä löydöillä ja halvoilla hinnoilla.

Home schooled

Kahvi maistuu.
Terveisiä kahvia juovalle kämppikselleni: kiitti et oot ostanut sitä lisää.
Muille terveisiä: aloittakaa kouluhommat ajoissa eikä esimerkiksi toisena opiskeluvuonna.

Justice - Stress

JUSTICE | MySpace-musiikkivideot

perjantai 20. marraskuuta 2009

Muodin makupaloja Milanosta

PB120002
Vaikka materiaaleja, valinnan varaa ja ideoita olisi runsaasti, ei oikea muodinluojakaan pysty ihmeisiin ilman kunnon välineitä. Tämä pätee oikestaan kaikkiin elämän osa alueisiin, esim. hiusten laittoon, meikkaamiseen, peseytymiseen, pukeutumiseen, musan kuunteluun, Gossip Girlin katteluun, bloggaamiseen... ja no, ihan mihin vaan.

PB120008
Musta on aina muotia, pikkumusta sopii juhlaan kuin juhlaan...

PB120009
...trenssi on tyylikäs jokaisena talvena ja pitsa on ja pysyy.

PB120156
En tiedä, mitä Wayne's/ Robert's Coffeen tai Starbucksin kahvikupit viestittävät, mutta se on päivän selvää, että todellinen trendsetter viettää siestansa Segafredon äärellä.

PB120168
Talvikaudella kimallus on muotia. Pikkumusta on nyt mustapaljettumusta, ruokaan taas saat säihkyvyyttä käyttämällä oliiviöljyä.

PB120169
Syksyn 2009 the juttu on ehdottomasti olkatoppaukset. Toppauksien tapaan simpukat tuovat annoksen kaipaamaa ryhdikkyyttä risottoon.

PB120171
Ylitälläytyminen on todellinen vaara. Mietippä vaikka neljän juuston pastaa, jonka päälle heitetään vielä kilo parmesaania. Kohtuus kaikessa, liika on liikaa.

PB120172
Elämän pari faktaa: hyvä ruoka parempi mieli, parempi juoma hjuva mieli.Edustus pitää muistaa.

IMG_0029
Jotkut asiat vain kuuluvat vain yhteen: mustat sukkahousut ja korkokengät, Johnny Depp ja Tim Burton, punaiset hiukset ja pisamat, Gin ja tonic.

PB130196
Elä hetkessä. Muoti muuttuu vuoden aikojen mukaan, joten muista käyttää sesonki tuotteita.

PB130197
Hiuskoristeet ovat kauden juttu

PB130199
Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Luota makuusi. Kokeilemalla löydät oman juttusi.

PB140202
Lempeän sitruunainen kokonaisuus

PB140204
Asukokonaisuuksiin voit yhdistää monenmoisia asioita, jos ne vain sopivat yhteen. Montako kasvista löydät kuvasta? ;----)))

PB140206
Tylsää beigeä voit piristää värikkäällä asusteella.

PB140209
Mustien mekkojen kanssa runsaat korut pääsevät loistavasti oikeuksiinsa, samoin kuin yhdenmukaisia juustoja voit elävöittää monipuolisella viinivalikoimalla.

0,666
Puhtaus on puoli ruokaa ja niin on muuten juomatkin ja asusteethan viimeistelevät kokonaisuuden, joten... hyödyntäisin nyt jo kerran käytettyä kuvatekstiä samaiseen kuvaan... eli:
Paita 14,95e, farkut vahingos 14,95e, Heineken 0,666 litraa 1,60e

IMG_0042
Etenkin talvella ja syksyllä kerrokset nousevat esiin vuodesta toiseen.  Kerroksia on yleensä kolme: alus-, väli- ja kuorikerros. Yhdistele rohkeasti ja näyttävästi eri värejä ja kuoseja.  Lämpimänä pysymisen tehostamiseksi valitse erilaisia materiaaleja ja asettele niitä sekä lomittain että päällekkäin.

IMG_0064
Puntaroidessasi vaihtoehtoja älä tee ratkaisua hinnan mukaan! Laatu on tärkeintä. Mäkkärin 50 sentin hampurilainen ei pidä nälkää niin hyvin kuin Burger Kingin Whopper, eikä elämyskään ole samantasoinen. Älä tyydy perisuomalaiseen valintaan, vaan kokeile rohkeasti kansainvälisiä tuulahduksia.

torstai 19. marraskuuta 2009

Sydän skippasi lyönnin

Heitänpäs yhden normaalimman postauksen ennen kuin paneudun Milanon inspiroimiin muotivinkkeihin... Olen ennenkin tuonut täällä esiin musiikin suurena inspiraation lähteenä pukeutumiseeni. Yleensä kyse onkin itse musiikista, mutta iltapukeutumistani on viime aikoina inspiroinut Michael Jacksonin tyyli. Arkipukeutumiseeni olen hakenut vaikutteita erään bändin logosta/ nimestä.

The XX

xx
  • (Keino)nahkatakki, Bershka, 49,95 e
  • (Keino)nahkalätsä, random kauppa Milanossa, 4 e
  • Skyscraper-farkut, Cheap Monday, 19,90 e
  • Nahkasaappaat, Forssan Kellarikirppis, 2 e
  • X-villapaita, UFF, 2 e
Kesä vei mennessään myös värikkyyden. Sekä taustamusiikissa että pukeutumisessani on ollut läsnä minimalismi - tai ainakin niin pelkistetyt asukokonaisuudet kuin vain pystyn. Enhän mä nyt tosissaan osaa pukeutua vain villapaitaan ja farkkuihin vaan vaadin päälleni vähintään muovikellon ja nahkalätsän. Milanosta löydetyt keinonahkahommat rules.

xx2

Toi paita on ollut päälläni pari viikkoa putkeen, mikä ei nyt ajateltuna ehkä ollutkaan hyvä juttu, sillä pesulapussa kerrotaan paidan puhdistuvan kemiallisessa pesussa. Äh, oli miten oli, erityisesti diggaan villan ja angoran sekä mokkanahkakaistaleiden yhdistelmästä.

Yks asia, josta en oo digannut sitten yhtään, on mun tukka. Permanentti on kulunut pois häiritsevästi vain osittain. Takapiiska on kasvanut ulos hyväksyttävistä mitoista. Sivutukka ei ole kasvanut tarpeeksi, ja koko pää on yhtä hamppua. Tänään olen kuitenkin ollut ihan tyytyväinen, koska keksin aamulla lainata kämppiksen suoristusrautaa. Lätsä pysyy silti päässäni kevääseen asti.

maanantai 16. marraskuuta 2009

L'italiano

Meikäläisen Internet-elo ei ole ollut koomassa siksi että mitään ei tapahtuisi vaan päinvastoin. Palasin juuri Italian muotikeskuksesta Milanosta mukanani uutta tavaraa yllin kyllin. Shoppailumatkahan ei tosin ollut suunnitelmissa alunperin vaan tarkoituksena oli lähteä katselemaan poikaystävän kanssa ihania bändejä: Hockeya, Darker My Lovea, White Liesia, Grizzly Bearia ja Wilcoa. Loppupeleissä kaikki viimeistä lukuunottamatta peruivat, mukaan lukien poikaystävä. Kiitos sikainfluenssa, autokolarit ynnä muut.

Onneksi matkassa oli muitakin ja seuralaisekseni itselle sain muutaman tunnin varoitusajalla ystäväni Henkan. Aika kului lähinnä kaupoissa. Niitä oli paljon. Yökerhoja ei sitten löytynyt juuri ollenkaan. Milano oli yllättäen kuitenkin aika ankea mesta, vaikka reissu olikin peruuntumisepäonnea lukuunottamatta vallan mainio. Ruoka ja juoma oli hyvää ja vaatteet halpoja. Bergamo oli silti paljon siistimpi kaupunki.

Tässä muutamat kännykällä napsitut kuvat. Kuvia on lisäksi digikamerassa että filmillä, joten eiköhän tälle vielä seuraa jatkoa.

IMG_0023
Sisustus Lombardian hotelleissa ja ravintoloissa oli varsin miellyttävää lukuunottamatta valaisimia.

IMG_0027
Meet Linnut in Milano. Pulu paskansi päähäni heti kun pääsin junasta ulos. Kolmas kerta tänä vuonna.

IMG_0031
Joka-aamuinen cappuccino-herätys

IMG_0033
Terkkuja #villihevoset (IRCnet)

IMG_0034
Villi porrasbailaus kaupassa feat Henkka ja discopallo

IMG_0035
Paita 14,95e, farkut vahingos 14,95e, Heineken 0,666 l 1,60e

IMG_0037
Wilco tyydytti niin hyvin ettei harmita neljän muun bändin peruutukset

IMG_0041
Tapaamamme britti sanoi että Britannian paras ruoka on intialaista. Sama vika vaivasi Italiaakin.

IMG_0052
Mitä tähän lisäämään, the must of season

IMG_0063
Shakeproof sportwatches

IMG_0065
Kukot korvilla (kuvassa en ole sitte minä, vaikka onki mun paita ja laukku ja kaikkee muutakin...)

IMG_0069
Vitosen vyöt

Jejep.