maanantai 12. lokakuuta 2009

Pala juustoa, tilkka viiniä

Huomasin, että Maija oli maininnut krapulatekemisekseen ruoanlaiton, ja meikäläisen on pakko pistää (vielä) paremmaksi. Kahden päivän viinikerhoputki equals kahden päivän kokkailuputki.

IMG_9243
manSEDANse oli sumuinen

Perjantaina oltiin (taas) tanssimassa dubsteppiä, tällä kertaa Tampereella. Oli parempi meno kuin viime viikolla. Bassot pauhas siihen malliin, että mun drinkki putos pöydältä. Se tosin oli hyvä juttu, koska se siinä oli liikaa viinaa. (Se oli ylläritilattu mulle kysymällä jotain hyvää ja kallista drinkkiä, mutta se oli vain jälkimmäistä.)

manSEDANse
Täs mä ujostelen kameraa

IMG_9351
ja täs Maija

Lauantaina heräsin aivan karseeseen hedariin. Kiitokset siitä sinulle Atlantide merlot (2007). Ilta meni kokkaillessa porukalle, jonka kanssa lähdetään sinne Milanoon. Menetin hermot mm. maa-artisokkasoseen kanssa, joka lopulta unohdettiin kokonaan syödä, koska pääruokanamme olivat tortillat.


IMG_9323
Kolmea erilaista leipää, guacamolea, kahta erilaista salsaa, valkosipulilevitettä, suolakurkkuja, tomaattia, kurkkua, rucola- ja lehtisalaattia, halloumikuutioita ja soijarouhe-sipulipaistosta. Viinit on ostettu Portugalista, enkä nyt muista, mitä ne olivat.

IMG_9326

IMG_9324

Guacamolesta saa tosi hyvää sekoittamalla avokadojen kanssa valkosipulin kynnen, sitruunamehua, mustapippuria, suolaa sekä muutaman ruokalusikallisen soijajogurttia tai maitorahkaa. (Olen myös miettinyt ruokablogin aloittamista...)

Kun viimeisetkin viinit ja juustot oli maisteltu, oli aika lähteä Rumaan. Pitkän jonotuksen jälkeen sinne viimein päästiinkin. Siellä törmäsin mm. intiaanipäällikkö Maijaan.

IMG_9351

Sunnuntaina herätessä ei ollut päänsärkyä, vaikka portugalilaiset viinit olivatkin olleet hieman epäilyttäviä. Niinpä aloin touhuta heti aamusta keittämällä jääkaapin lokerossa kauan lojuneet punajuuret.

IMG_9365

Tässä välissä ehdin tovin olla myös hauska. Ei selkäreppu vaan...
IMG_9362
...vatsalaukku! (Miks kaikista sukkapareista katoaa toinen puolisko pesussa?)


IMG_9379
Sittenpä nappasin läppärin mukaan keittiöön ja aloin hyvänä emäntänä valmistaa juhlallista ateriaa. Koneessa auki Marin kurpitsamoska-ruokablogi, josta myös nappasin reseptin yrttismetanan kanssa nautittuun punajuuri-tofuwokkiin - joita kylläkin sovelsin tapani mukaan hieman.

IMG_9390
IMG_9381
Mozzarella-rucolasalaattia lisukkeena.

Jälkkäriks leivoin omenapiirakan, johon tuli lisäks mm. mantelilastuja, kaurakermaa ja kookoshiutaleita.
IMG_9391
Vegaaninen omenapiirakka epävegaanisen lakritsijäätelön kanssa.

Tää soi lähes tulkoon toistolla kokkaillessa:


The Big Pink - Dominos

2 kommenttia:

  1. okei, antoudun, voitit..........
    p ja s: meni kans kesällä järki tohon sukkahommaan niin ratkasin asian yksinkertasesti sillätavalla että pistin menemäään kaikki mahdolliset muut paitsi mustat yksilöt ja näin elämä helpottui 100-0.

    VastaaPoista
  2. voiapua! mitä ruoka-hifistelyä....tällä viikolla täytyy ryhdistäytyä... vankoista aikeista en saanut viikonlopusta aikaan yhtään kuvaa (muuten kuin kertakäyttökameralla) ja jos ruokia olisin kuvannut niin take-away-kiinalaista niissä olisi näkynyt...elämänne näyttää täydelliseltä!

    VastaaPoista